Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Cancer's Food


Επί σειρά ετών ο κόσμος γνωρίζει ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας  καταπολέμησης του καρκίνου, το JOHN HOPKINS HOSPITAL επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. 

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.
5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.
7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.
9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.
10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.
11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν:
  α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή.  Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. 
  β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα.
  γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.
  δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργηθεί ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. 
  ε. Καφές, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης είναι καλό να αποφεύγονται. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό φιλτραρισμένο και όχι αποσταγμένο που είναι όξινο. 
στ. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

12. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.) και προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα, όπως πχ η  βιταμίνη Ε. 
13. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.  Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
14. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. 

πηγη:www.radiokalymnos.com


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Summer Holidays for ever



Φυσικό λάδι μαυρίσματος (προσοχή όχι αντηλιακό) με:

ελαιόλαδο: αποτελεί ασπίδα στις ακτίνες UVA, ενυδατώνει και, σε συνδυασμό με τις αντισηπτικές του ιδιότητες, είναι κατάλληλο για τα ηλιακά εγκαύματα
λάδι καρύδας: είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου, καθώς διαθέτει φυσικό δείκτη προστασίας
λάδι λεβάντας ή 10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου: έχει ήπιες αντισηπτικές και καλές ενυδατικές/ αναπλαστικές ιδιότητες με ωραίο άρωμα 
χυμό καρότου: περιέχει β- καροτίνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθά στην παραγωγή της μελανίνης και κατά συνέπεια στο μαύρισμα

 
AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Aloe-Ραγάδες 1-0



Ακολουθεί μια συνταγή που βρήκα για την καταπολέμηση των ραγάδων με βάση την αλόη, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα προβληματικά σημεία κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και μέχρι να δείτε αποτέλεσμα:

Ανακατεύετε πολύ καλά τα παρακάτω υλικά:
- 4 κ.σ τζελ αλόη βέρα
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ζαχάρη

Την πάστα που θα δημιουργηθεί τη βάζετε σε ένα βαζάκι που κλείνει, το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για να πήξει πριν το χρησιμοποιήσετε
Απο: glykiazoi

 
AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Super Foods: Chia Seeds



Το φυτό Chia ανήκει στην οικογένεια της μέντας και απαντάται στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Οι σπόροι Chia - σημαίνει δύναμη- είναι πλούσιοι σε Ω λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο (απορροφήσιμο), κάλιο και αποτελούσαν μέρος της βασικής διατροφής των Αζτέκων (και του στρατού τους) και των Μάγια. 

Οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι ή αλεσμένοι, ψητοί, ωμοί, σε νερό, σε σαλάτες, χυμούς, ροφήματα, σάλτσες. Όταν αναμιγνύονται με νερό δημιουργούν ένα ζελέ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυκνωτικό πχ ως βάση για την πήξη των σαλτσών ή/και να αντικαταστήσουν/ συνδυαστούν με λάδι, βούτυρο, μαργαρίνη και αυγά (καθώς διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά)



Κάποια από τα οφέλη που προσφέρει είναι τα εξής:
- Αυξάνουν την αντοχή, διατηρούν το σώμα ενυδατωμένο και σε ισορροπία τους ηλεκτρολύτες (οι υδατάνθρακες των σπόρων διασπώνται σιγά- σιγά διατηρώντας τα επίπεδα ενέργειας, ενώ έχουν την ικανότητα να απορροφούν 9-12 φορές το βάρος τους σε νερό)
- Ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη
- Βελτιώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν τις φλεγμονές λόγω των υψηλών επιπέδων των απαραίτητων λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών, μετάλλων, κλπ μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, αρθρίτιδα και κάποιους τύπους καρκίνου
- Βοηθούν στην απώλεια βάρους καθώς οι φυτικές ίνες απορροφούν νερό και σχηματίζουν  ένα τύπο ζελέ δημιουργώντας την αίσθηση της πληρότητας και επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης διατηρώντας το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα

Επιπλέον το φυτό δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα λόγω των υψηλών λιπαρών που διαθέτει και αποτελούν προστασία από τα ζιζάνια. 

Παρασκευή ζελέ:
Βάζουμε σε ένα ποτήρι 9 μέρη νερού και 1 μέρος σπόρων αναλογικά και ανακατεύουμε. Περιμένουμε 2-3' και ανακατεύουμε ξανά. Περιμένουμε άλλα 25', ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση (μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 15 ημέρες). Προστίθεται λίγο- λίγο σε κάθε τροφή. Μπορεί να προστεθεί σε χυμούς και ροφήματα αφού το ανακατέψουμε 1-2' και το αφήσουμε μόνο για 5' πριν το προσθέσουμε.

AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Super Foods: Spirulina



Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού και περιέχει πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες  (50-70%) με όλα τα αμινοξέα, λιπίδια, σάκχαρα, σίδηρο (58 φορές από το ωμό σπανάκι και 28 από το συκώτι του ωμού βοδινού), αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Β1, Β5, Β6, Ε, β- καροτένιο) και χλωροφύλλη. Με βάση την ιατρική βιβλιογραφία η σπιρουλίνα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή Β12*.

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στην αγορά σε μορφή χαπιών, νιφάδων και σκόνης. Οι νιφάδες και η σκόνη μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, σούπες και σε χυμούς, κυρίως όξινους (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, κλπ). Η ημερήσια δόση είναι 1-5gr.

*Θα υπάρξει σχετικό post


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Soda

Αποσμητικό χωρίς φόβο



Μπορούμε να φτιάξουμε ένα αποσμητικό με σόδα και αν θέλουμε, για να δώσουμε λίγο άρωμα, το αγαπημένο μας άρωμα:
-μισό νεροπότηρο νερό (κατά προτίμηση αποσταγμένο)
-1 κουταλιά σούπας σόδα
-1-2 κουταλιές γλυκού το αγαπημένο μας άρωμα

Στο νερό ρίχνουμε τη σόδα, την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε το μίγμα μερικές ώρες, μέχρι να κατακαθίσει η σόδα. Στη συνέχεια σουρώνουμε (με γάζα ή φίλτρο καφέ) το νερό σε μπουκαλάκι και προσθέτουμε το αγαπημένο μας άρωμα. Πριν τη χρήση ανακινούμε καλά. Τη σουρωμένη σόδα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στα μαλλιά μας ή σαν απαλό scrub σώματος και προσώπου

AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Super Foods: Goji Berry


Πρόκειται για ένα φυτό που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στις ασιατικές χώρες, αλλά μόνο πρόσφατα  έχει γίνει γνωστό στις δυτικές. Οι καρποί του (νωποί ή αποξηραμένοι) που έχουν έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και περίπου τη γεύση της σταφίδας, θεωρούνται υπερτροφή λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Σχετικές επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει σχετικά του αποδίδουν τα παρακάτω:


-ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστασία του συκωτιού και των νεφρών
-βελτίωση όρασης λόγω της καροτίνης Β και της ζεαξανθίνης
-ενίσχυση γονιμότητας
-μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και βελτίωση κυκλοφορικού συστήματος
-απελευθέρωση αυξητικών ορμονών (αύξηση οστών, μυών, ιστών), πρόληψη της κυτταρικής γήρανσης και απώλεια περιττού βάρους

To Goji Berry στο σπίτι: μουσκεύουμε αποξηραμένους καρπούς για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ και στη συνέχεια βγάζουμε τα σποράκια από τον καρπό και τα φυτεύουμε σε γλαστράκια σε περίπου 1 εκ. βάθος και κάποια απόσταση μεταξύ τους. Το χώμα πρέπει να είναι νωπό και αφράτο και η μεταφύτευση γίνεται αφού βγουν 2-3 φυλλαράκια σε ήλιο. Όταν μεγαλώσει (θάμνος) γίνεται ανθεκτικό και μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα. 
Σημείωση: αν τα σποράκια δεν φυτρώσουν πιθανότατα έχουν αποξηράνει τους καρπούς σε φούρνο και όχι με φυσικό τρόπο (ήλιο)

AddThis Social Bookmark Button

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Είσαι ότι τρως

Οι άνθρωποι επειδή τρώνε ζωικές και φυτικές τροφές χαρακτηρίζονται πολύ συχνά παμφάγα. Ένας τρόπος για καταλάβουμε αν ο άνθρωπος είναι παμφάγο ον είναι να παρατηρήσουμε την ανθρώπινη φυσιολογία και ανατομία σε σχέση με τα υπόλοιπα όντα:



1. Σαρκοβόρα: 

- Τα νύχια είναι μεγάλα, τα δόντια μυτερά, μακριά, κοφτερά και δεν έχουν επίπεδα πίσω δόντια, τα σαγόνια κινούνται μόνο πάνω -κάτω για να δαγκώνουν και να σκίζουν σάρκα
- Το κεφάλι έχει σχήμα που τους επιτρέπει να εισχωρούν στο κουφάρι του πτώματος για τα εντόσθια
- Δεν έχουν χείλος και ενδοστοματικό θύλακα και η γλώσσα είναι λεπτή και τραχιά για την αφαίρεση της σάρκας
- Πίνουν νερό με τη γλώσσα
- Ο πλακούντας είναι διαιρεμένος σε ζώνες
-Τα έντερα έχουν μικρό μήκος (3 φορές του σώματος) και είναι λεία για γρήγορη αποβολή άχρηστης τροφής και ουσιών όπως ξένης χοληστερίνης
- Το συκώτι εκκρίνει ειδικό ένζυμο για τη διάσπαση του ουρικού οξέως
-Το σάλιο, τα ούρα και το αίμα είναι όξινα
- Δεν ιδρώνουν και δροσίζονται από το στόμα

2. Φυτοφάγα
- Τα νύχια είναι μικρά και έχουν πέλματα ή οπλές, τα μπροστινά δόντια κοφτερά και τα πίσω επίπεδα, τα σαγόνια κινούνται πάνω -κάτω και δεξιά-αριστερά για την άλεση και τη μάσηση της τροφής
Το κεφάλι έχει σχήμα που τους επιτρέπει να κόβουν τη βλάστηση
- Έχουν ευπροσάρμοστο χείλος, ενδοστοματικό θύλακα και η γλώσσα είναι παχιά και λεία για την μεταφορά της τροφής στα πίσω δόντια
- Πίνουν νερό ρουφώντας το
- Έχουν μόνιμο πλακούντα
-Τα έντερα έχουν μήκος 8-12 φορές του σώματος και είναι περίπλοκα για την πλήρη απορρόφηση όλων των θρεπτικών ουσιών και την ανασύνθεση της ύλης, ενώ το πεπτικό σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει ξένες άχρηστες ουσίες (χοληστερίνη)
- Το συκώτι δεν αντέχει πολύ ουρικό οξύ
-Το σάλιο, τα ούρα και το αίμα είναι αλκαλικά
- Ιδρώνουν 

3. Καρποφάγα
- Τα νύχια είναι μικρά και μη επιθετικά, ενώ υπάρχει αντίχειρας για το πιάσιμο και το ξεφλούδισμα των καρπών, οι κυνόδοντες και συγκεκριμένα του ανθρώπου είναι οι λιγότερο κοφτεροί και τα πίσω δόντια επίπεδα, τα σαγόνια κινούνται πάνω -κάτω και δεξιά-αριστερά για την άλεση και τη μάσηση της τροφής
Το κεφάλι έχει σχήμα που δεν τα βοηθάει σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις
- Έχουν λεπτό χείλος, ενδοστοματικό θύλακα και η γλώσσα είναι παχιά και λεία για την μεταφορά της τροφής στα πίσω δόντια
- Πίνουν νερό ρουφώντας το
- Ο άνθρωπος έχει δισκοειδή πλακούντα
-Τα έντερα έχουν 12 φορές του σώματος και είναι τυλιγμένα, με θύλακες για την πλήρη απορρόφηση όλων των θρεπτικών ουσιών και την ανασύνθεση της ύλης, ενώ το πεπτικό σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει ξένες άχρηστες ουσίες (χοληστερίνη)
- Το συκώτι δεν αντέχει πολύ ουρικό οξύ
-Το σάλιο, τα ούρα και το αίμα είναι αλκαλικά
- Ιδρώνουν 


«Φίλοι μου, μη μολύνετε τα σώματα σας με το να τρώτε ακάθαρτες τροφές. Έχουμε αρκετά σπαρτά και δέντρα φορτωμένα με καρπούς. Έχουμε εύγευστα λαχανικά και ρίζες που είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε και δεν υπάρχει έλλειψη από γάλα και μέλι. Στη γη μας υπάρχει αφθονία από τέτοιες αγνές και αβλαβείς τροφές και δεν είναι ανάγκη να τρώμε τροφές για τις οποίες πρέπει να χυθεί αίμα και να θυσιαστεί αθώα ζωή»  ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ


AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Face Aerobic V

Και μία άσκηση για το λαιμό
                                                                                    
           


Τοποθετούμε το ένα χέρι στη βάση του λαιμού και το άλλο ακριβώς από πάνω, ανασηκώνουμε το κεφάλι κοιτώντας ψηλά και με ελαφρό χαμόγελο στα χείλη. Ανεβοκατεβάζουμε το κεφάλι για περίπου 30 φορές.


AddThis Social Bookmark Button


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Face Aerobic IV

Ασκήσεις για ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή  αριστερά και δεξιά της μύτης και πάνω από το στόμα



Ανοίγουμε το στόμα και γυρίζουμε όσο μπορούμε τα χείλια προς τα μέσα, με τις άκρες των δεικτών μας κάνουμε απαλό μασάζ (ίσα-ίσα που να ακουμπάνε) κατά μήκος της γραμμής έκφρασης -από την βάση της μύτης έως τις άκρες των χειλιών- περίπου 30 φορές. Τέλος έχοντας το στόμα στην ίδια στάση δίνουμε ελαφρά χτυπηματάκια στην περιοχή


AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Face Aerobic III

Ασκήσεις για την περιοχή του στόματος και το σχήμα του.

στόμαmouth
Τραβάμε τα χείλια μας προς τα πίσω, ώστε να πάρουν περίπου το σχήμα λεμονιού





Τοποθετούμε τους δείκτες στις άκρες των χειλιών για μικρή πίεση και τραβάμε- επαναφέρουμε περίπου 30 φορές



AddThis Social Bookmark Button

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Face Aerobic II

Μία ακόμα άσκηση για το πάνω μέρος των ματιών.

μάτια
Τοποθετούμε τα δάχτυλα στην καμπύλη των φρυδιών, ανασηκώνουμε και κατεβάζουμε τα φρύδια κρατώντας μια μικρή αντίσταση με τα δάχτυλα και επαναλαμβάνουμε για περίπου 30 φορές. Τέλος ανασηκώνουμε τα φρύδια και τα κρατάμε σε αυτή τη θέση για περίπου 30 sec. Προσέχουμε πάντα να μην δημιουργούνται έντονες ρυτίδες σε άλλα σημεία του προσώπου πχ στο μέτωπο


AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Face Aerobic I

Υπάρχουν διάφορες ασκήσεις προσώπου που βοηθούν στη διατήρηση του σχήματος, της ελαστικότητας του και την αποφυγή δημιουργίας ρυτίδων. Θα ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές οι οποίες σε καθημερινή βάση (1-2 φορές) μπορεί να έχουν αισθητά αποτελέσματα, ανάλογα βέβαια το πρόσωπο. Ακολουθεί άσκηση για τα μάτια και έπεται συνέχεια.

μάτια
 Τοποθετούμε τον μέσο και τον δείκτη με τον τρόπο που φαίνεται στο σχέδιο


eyesΜισοκλείνουμε τα μάτια κοιτώντας ψηλά και στη συνέχεια τα ανοίγουμε, μισοκλείνουμε- ανοίγουμε για 30 περίπου φορές
ρυτίδεςΤελειώνοντας κρατάμε τα μάτια σφιχτά κλειστά  (χωρίς να ρυτιδιάζουμε) και μετράμε μέχρι το 30 

AddThis Social Bookmark Button

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Shiseido

΄πειράματα σε ζώα


Η ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido δήλωσε ότι από τον Απρίλιο σταματά σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της, καθώς και τις συνεργαζόμενες εταιρείες τα πειράματα καταλληλότητας  των προϊόντων της σε ζώα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αυτά αποτελούν μοναδικό τρόπο απόδειξης καταλληλότητας και στις χώρες που είναι υποχρεωτικά πριν ένα προϊόν βγει στην αγορά.

Σημειώσεις
1) το πόσο αυτές οι εξαιρέσεις αποτελούν παραθυράκι ώστε οι εταιρείες καλλυντικών να συνεχίσουν να κάνουν τα 'επιστημονικά' πειράματά τους είναι άλλο θέμα
2) αν η κάθε εταιρεία που πραγματικά θέλει να σταματήσει τα πειράματα στα ζώα αρνιόταν να τ' αποδεχτεί στις χώρες που είναι υποχρεωτικό θα ανάγκαζε τελικά τη χώρα να αναθεωρήσει τους 'νόμους' της. Αλλά μπροστά στα κέρδη τι νόημα έχουν όλα αυτά

'Δεν είναι κάτι δίκαιο επειδή είναι νόμος, 
πρέπει να είναι νόμος επειδή είναι δίκαιο'
Montesquieu




AddThis Social Bookmark Button

Cellulite

΄κυτταρίτιδα

Η καλύτερη πρακτική κατά της κυτταρίτιδας- και όχι μόνο- είναι το μασάζ σε στεγνό δέρμα με φυτικό σφουγγάρι. Το μασάζ στα επίμαχα σημεία (1-2 φορές την ημέρα αναλόγως του προβλήματος) θα πρέπει να είναι έντονο, χωρίς να προκαλεί πόνο και μικρής διάρκειας . Βέβαια το μασάζ από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια αλλά απαιτείται παράλληλα άσκηση και όσο το δυνατόν καλύτερη διατροφή.

AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

No more crimes

εγκλήματα ομορφιάς
Μετά από 20 ολόκληρα προσπάθειας και μετά τις 11/3/2013 προβλέπεται να απαγορευτούν στην Ευρώπη η εισαγωγή και η πώληση καλλυντικών- προϊόντων ομορφιάς (συμπεριλαμβάνονται οδοντόκρεμες και σαπούνια) και συστατικών αυτών.

Σημαντική είναι η συμβολή σε αυτή την προσπάθεια και νίκη της The Body Shop και της οργάνωσης Cruelty Free International




AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

SOYA 'on the coals'

΄σόγια στα κάρβουνα
 Είχα γράψει σε προηγούμενο post για σόγια σουβλάκια στο φούρνο!

Τώρα θα σας γράψω για σόγια σουβλάκια στα κάρβουνα!!! ΤΕΛΕΙΟ!

Υλικά (χωρίς ποσότητες)
 -κεμπάπ σόγιας
-πιπεριές πολύχρωμες
-ελαιόλαδο,λεμόνι,ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο λιωμένο

Ακολουθούμε την κλασική διαδικασία προετοιμασίας σόγιας (βράσιμο, ξέπλυμα, στίψιμο) και περνάμε το κεμπάπ σόγιας και τις πιπεριές στα καλαμάκια. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μαρινάδα (ανακατεύουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο λιωμένο) όπου θα παραμείνουν τα καλαμάκια σόγιας για 2h στο ψυγείο. Ψήνουμε στα κάρβουνα έως ότου πάρουν χρώμα, κάνοντας τακτική επάλειψη με τη μαρινάδα τους και... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Red Wine

΄κόκκινο κρασί
Κρύωμα? Ρίγη? Πυρετός?
Είναι η εποχή που ο ένας μετά τον άλλο αρρωσταίνουν!
Μήπως η λύση βρίσκεται στο κόκκινο κρασί?!!

Συστατικά:
-κόκκινο κρασί (όσο πιο αγνό, τόσο πιο καλό)
-μαύρο (κατάμαυρο) πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρασί στο μπρίκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κούπα και ρίχνουμε μπόλικο (μπόλικο όμως) μαύρο πιπέρι και προσπαθούμε (!!!) να το πιούμε. 


Αν καταφέρετε να το πιείτε όλο (σιγά- σιγά, μην πάρετε φωτιά) είστε ήρωες αλλά ακόμα και μερικές γουλιές ή κουταλιές αν πιείτε καλά είναι.

AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Baby Carrier

 Πολύ ωραίες ιδέες για τις νέες μαμάδες και όχι μόνο: αυτοσχέδιοι μάρσιποι!
 
μάρσιππος
Α. 
1.Χρησιμοποιούμε παρέο ή εσάρπα ή ύφασμα που 'αναπνέει'
2. Το τοποθετούμε στον ώμο διπλωμένο με το άνοιγμα προς το πρόσωπο
3. Τοποθετούμε το μωρό στον ώμο, το τυλίγουμε με το ύφασμα διαγώνια και στον αντίθετο γοφό (στο ύψος του αφαλού) κάνουμε ένα κόμπο
4.Μεταφέρουμε το κόμπο στον ώμο στο ύψος της μασχάλης ή πίσω στην πλάτη
5. Ανοίγουμε τη 'θήκη' που έχει δημιουργηθεί και τοποθετούμε το μωρό

Β.
1. Κρατάμε το ύφασμα με το μέσο του στο στήθος μας
2. Διπλώνουμε το ύφασμα φέρνοντας την κάτω μεριά στην επάνω
3. Κρατώντας το ύφασμα στο στήθος, τυλίγουμε τη μία άκρη πίσω από την πλάτη και πάνω από τον ώμο φέρνοντάς την μπροστά
4. Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη άκρη προσέχοντας να μην στρίψει το ύφασμα

5. Έχει δημιουργηθεί μια ΄θήκη΄για το μωρό την οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε, τραβώντας τις εσωτερικές και εξωτερικές πλευρές των ακρών που κρέμονται

Γ.
1, 2. Ρίχνουμε το ύφασμα στην πλάτη μας με τις άκρες μπροστά 
3. Σταυρώνουμε τις δύο άκρες μπροστά μας
4, 5. Περνάμε τη μία άκρη μέσα από ύφασμα στην πλάτη μας
6. Δένουμε τις δύο άκρες κοντά στο γοφό μας
7, 8. Στο Χ που έχει σχηματιστεί μπροστά μας περνάμε τα πόδια του παιδιού
9. Απλώνουμε το ύφασμα για να τυλίξει το παιδί
10. Το ύφασμα στην πλάτη

Δ.
1. Τυλίγουμε το μωρό που είναι ψηλά στην πλάτη μας με το ύφασμα
2. Τεντώνουμε το ύφασμα κάτω από τον πωπό του μωρού και τραβάμε τις άκρες
3, 4. Περνάμε τις άκρες κάτω από τις μασχάλες και σταυρωτά κάτω από τον πωπό και τα πόδια του μωρού
5. Δένουμε κόμπο μπροστά μας


Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από http://www.babywearing.gr, όπου υπάρχει ποικιλία ιδεών και λεπτομέρειας


AddThis Social Bookmark Button

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More