Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Summer Holidays for ever



Φυσικό λάδι μαυρίσματος (προσοχή όχι αντηλιακό) με:

ελαιόλαδο: αποτελεί ασπίδα στις ακτίνες UVA, ενυδατώνει και, σε συνδυασμό με τις αντισηπτικές του ιδιότητες, είναι κατάλληλο για τα ηλιακά εγκαύματα
λάδι καρύδας: είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου, καθώς διαθέτει φυσικό δείκτη προστασίας
λάδι λεβάντας ή 10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου: έχει ήπιες αντισηπτικές και καλές ενυδατικές/ αναπλαστικές ιδιότητες με ωραίο άρωμα 
χυμό καρότου: περιέχει β- καροτίνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθά στην παραγωγή της μελανίνης και κατά συνέπεια στο μαύρισμα

 
AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Aloe-Ραγάδες 1-0



Ακολουθεί μια συνταγή που βρήκα για την καταπολέμηση των ραγάδων με βάση την αλόη, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα προβληματικά σημεία κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και μέχρι να δείτε αποτέλεσμα:

Ανακατεύετε πολύ καλά τα παρακάτω υλικά:
- 4 κ.σ τζελ αλόη βέρα
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ζαχάρη

Την πάστα που θα δημιουργηθεί τη βάζετε σε ένα βαζάκι που κλείνει, το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για να πήξει πριν το χρησιμοποιήσετε
Απο: glykiazoi

 
AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Super Foods: Chia Seeds



Το φυτό Chia ανήκει στην οικογένεια της μέντας και απαντάται στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Οι σπόροι Chia - σημαίνει δύναμη- είναι πλούσιοι σε Ω λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο (απορροφήσιμο), κάλιο και αποτελούσαν μέρος της βασικής διατροφής των Αζτέκων (και του στρατού τους) και των Μάγια. 

Οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι ή αλεσμένοι, ψητοί, ωμοί, σε νερό, σε σαλάτες, χυμούς, ροφήματα, σάλτσες. Όταν αναμιγνύονται με νερό δημιουργούν ένα ζελέ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυκνωτικό πχ ως βάση για την πήξη των σαλτσών ή/και να αντικαταστήσουν/ συνδυαστούν με λάδι, βούτυρο, μαργαρίνη και αυγά (καθώς διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά)



Κάποια από τα οφέλη που προσφέρει είναι τα εξής:
- Αυξάνουν την αντοχή, διατηρούν το σώμα ενυδατωμένο και σε ισορροπία τους ηλεκτρολύτες (οι υδατάνθρακες των σπόρων διασπώνται σιγά- σιγά διατηρώντας τα επίπεδα ενέργειας, ενώ έχουν την ικανότητα να απορροφούν 9-12 φορές το βάρος τους σε νερό)
- Ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη
- Βελτιώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν τις φλεγμονές λόγω των υψηλών επιπέδων των απαραίτητων λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών, μετάλλων, κλπ μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, αρθρίτιδα και κάποιους τύπους καρκίνου
- Βοηθούν στην απώλεια βάρους καθώς οι φυτικές ίνες απορροφούν νερό και σχηματίζουν  ένα τύπο ζελέ δημιουργώντας την αίσθηση της πληρότητας και επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης διατηρώντας το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα

Επιπλέον το φυτό δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα λόγω των υψηλών λιπαρών που διαθέτει και αποτελούν προστασία από τα ζιζάνια. 

Παρασκευή ζελέ:
Βάζουμε σε ένα ποτήρι 9 μέρη νερού και 1 μέρος σπόρων αναλογικά και ανακατεύουμε. Περιμένουμε 2-3' και ανακατεύουμε ξανά. Περιμένουμε άλλα 25', ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση (μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 15 ημέρες). Προστίθεται λίγο- λίγο σε κάθε τροφή. Μπορεί να προστεθεί σε χυμούς και ροφήματα αφού το ανακατέψουμε 1-2' και το αφήσουμε μόνο για 5' πριν το προσθέσουμε.

AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Super Foods: Spirulina



Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού και περιέχει πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες  (50-70%) με όλα τα αμινοξέα, λιπίδια, σάκχαρα, σίδηρο (58 φορές από το ωμό σπανάκι και 28 από το συκώτι του ωμού βοδινού), αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Β1, Β5, Β6, Ε, β- καροτένιο) και χλωροφύλλη. Με βάση την ιατρική βιβλιογραφία η σπιρουλίνα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή Β12*.

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στην αγορά σε μορφή χαπιών, νιφάδων και σκόνης. Οι νιφάδες και η σκόνη μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, σούπες και σε χυμούς, κυρίως όξινους (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, κλπ). Η ημερήσια δόση είναι 1-5gr.

*Θα υπάρξει σχετικό post


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Soda

Αποσμητικό χωρίς φόβο



Μπορούμε να φτιάξουμε ένα αποσμητικό με σόδα και αν θέλουμε, για να δώσουμε λίγο άρωμα, το αγαπημένο μας άρωμα:
-μισό νεροπότηρο νερό (κατά προτίμηση αποσταγμένο)
-1 κουταλιά σούπας σόδα
-1-2 κουταλιές γλυκού το αγαπημένο μας άρωμα

Στο νερό ρίχνουμε τη σόδα, την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε το μίγμα μερικές ώρες, μέχρι να κατακαθίσει η σόδα. Στη συνέχεια σουρώνουμε (με γάζα ή φίλτρο καφέ) το νερό σε μπουκαλάκι και προσθέτουμε το αγαπημένο μας άρωμα. Πριν τη χρήση ανακινούμε καλά. Τη σουρωμένη σόδα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στα μαλλιά μας ή σαν απαλό scrub σώματος και προσώπου

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More